ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Raptus von And

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Raptus von And.jpg

Raptus von And (Ludwig von Drake) er en figur i Disneys andeunivers. Han optræder første gang i 1961 i tv-showet The Wonderful World of Color på NBC. Senere optræder han en del i Bob Karp og Al Taliaferros avisstriber og Tony Strobls historier i hæfterne. Carl Barks har tegnet en enkelt historie med Raptus von And - En buket er vel en buket fra 1964 - til manuskript af en ukendt forfatter.

I lighed med andre figurer, der ikke var skabt af Carl Barks, forsvandt Raptus von And ud af Anders And & Co. sidst i 1970'erne. Dette var en beslutning som forlagene tog, de beordrede forfatterne at ikke lade ham optræde i historierne.
Om dette skriver Don Rosa i Hall of Fame - Don Rosa 7 i sine bemærkninger til historien En ganske særlig overaskelse: Mine redaktører har sagt til mig, at jeg ikke har lov til at bruge Raptus von And, fordi de betragter ham som "officielt død". Men jeg kan "lide" RvA, og Barks brugte ham endda i en 1-sides Joakimgag, der udkom i 1964, så jeg ville sikre mig, at han ikke kom til at mangle i denne særlige historie. Du kan se det bagerste af hans hoved på side 8.

På dansk har Raptus samme efternavn som Joakim. Det har de ikke oprindeligt, og de er selvfølgelig ikke i familie med hinanden.

Eksterne links