ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Bedstemor And

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
     
Grandma Duck.jpg
Bedste i Rosas streg
Bedstemor And Taliaferro.jpg
Bedste i Taliaferros streg

Bedstemor And (Grandma Duck) hedder Andrea And (Elvira Duck) eller Andrea Blisand (Elvira Coot) og har en gård udenfor Andeby. Hendes luddovne ædedolk af en grandnevø fætter Guf (Gus Goose) er medhjælper på gården, sammen med Tim og Bum.

Bedstemor And Barks.jpg
Bedste i Barks' streg
     
Oma Duck 1.jpg  Oma Duck 2.jpg
Barks' historier er samlet i to tyske album

Bedstemor And blev skabt af forfatteren Bob Karp og tegneren Al Taliaferro og optrådte første gang den 27. september 1943. I de tidlige striber er hun for det meste på besøg hos Anders And. Her er hun en stramtandet og lidt tyrannisk gammel dame. Først hos Carl Barks får vi hendes gård at se, og her er hun blevet en rar gammel bedste.

Bedste, som hun bliver kaldt af næsten alle i Andeby, er en nybygger. Hun har bl.a. kæmpet med indianere og kørt i hestevogn. I dag kører hun og hendes medhjælper fætter Guf rundt i en gammel bil af mærket Detroit Electric. Hun er miljøbevidst og har en elektrisk bil, hun dyrker korn, kartofler, majs og grøntsager og har mange dyr, som hun holder meget af og tager sig godt af.

Hendes gård er en typisk amerikansk gård i hillbilly-stil med en rund silo ved laden.

Der er to forskellige versioner af bedstemor Ands famileforhold.

Ifølge Don Rosa blev hun født i 1855 i Andeby som datter af Katinka Knarand og Clinton Blisand, som er søn af Kornelius Blisand. Hun er derfor barnebarn til Kornelius Blisand, som er Andebys grundlægger. Hun bliver senere kæreste og gift med Andtonius And, som hun får Rapmus, Andelise og Andolf And sammen med, og hun bliver dermed farmor til Anders And og mormor til Højben. I Rosas version har hun altså pigenavnet Blisand og får efternavnet And, da hun bliver gift.

I mange italienske og ældre amerikanske historier er bedstemor And søster til Joakim von And, f.eks. i historien Tilbage til de gode gamle dage!, tegnet af Jack Bradbury.

Eksterne links