ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Lucky Luke intégrale

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning

Denne artikel viser nogle af de fransksprogede bogserier med Lucky Luke samt en svensk, en engelsk og en tysk. På fransk findes bogserier med albummene samlet to og to, tre og tre, fem og fem o.s.v., ja endda en serie med 20-21 album pr. bind! Se bedetheque for flere oplysninger.

På dansk er der udgivet to bogserier, Lucky Luke luxusbind og Lucky Luke - Den komplette samling. Den sidste var et fælles nordeuropæisk projekt med danske, norske, svenske, finske og tyske udgaver.

Forsider

Ensartet forside

Nogle af de fransksprogede serier har samme forsidebillede på alle bindene i serien, på samme måde som Lucky Luke luxusbind har.

Ensartet motiv

Nogle af de fransksprogede serier har et fælles motiv på alle bindene i serien men med variationer, på samme måde som Lucky Luke - Den komplette samling har.

Dupuis, 1. serie

Dupuis har rettighederne til de første 31 album i serien om Lucky Luke. 1978-1983 udgav de en bogserie som de kalder Tout Lucky Luke eller Lucky Luke Special.

Lucky Comics' 1. serie

Dargaud og Morris' fælles forlag Lucky Comics har rettighederne til albummene fra og med nr. 32. De udgives bl.a. i denne bogserie, der findes i to udgaver, hvor den første passer rimelig godt sammen med Dupuis' første serie, mens den anden passer perfekt sammen med Dupuis' 2 serie, se nedenstående.

Dupuis og Lucky Comics' 2. serie

Dupuis, Dargaud og Lucky Comics ejes i dag af den samme koncern, Média-Participations. Så de har fundet ud af at udgive en serie, hvor alle bøgerne er i samme stil. Nr. 1-10 er dog stadig udgivet af Dupuis og fra nr. 11 af Lucky Comics.

Dupuis' 3. serie

Genudgives fra 2016 og frem.

Svensk serie

Fra og med 2017 udgives Lucky Luke på svensk i en samling, der ligner den nye franske.

Engelsk serie

Starter fra Cinebook 2019.

Tysk serie

Den tyske serie har samme indhold som den nyere danske, men der er yderligere tre bind med ni af Achdés nyere album, herunder Kid Lucky-historierne.

Eksterne links