ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Blueberry 1900

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Blueberry 1900 Boucq 1.jpg
Blueberry 1900 Boucq 2.jpg


På grund af den store popularitet har westernserien Blueberry af Jean-Michel Charlier og Jean Giraud fået flere underserier.

Giraud prøvede længe at få lanceret endnu en underserie, Blueberry 1900. Han skrev manuskript til tre album allerede i 1995, og i 2000 lå manuskripter klar til fem album. Men Jean-Michel Charliers søn Philippe Charlier modsatte sig projektet. Måske med god grund, enkelte som har set historien mener, at de er mere et Moebius-eventyr end et Blueberry-eventyr, og det indrømmede Giraud delvis. Historien involverer magikere og shamaner og baserer sig på en dagdrøm, Giraud havde i 1981.

Franske François Boucq skulle være tegner; da det ikke blev til noget, skabte han serien Bouncer sammen med Alexandro Jodorowsky.

I et interview med den danske journalist Erik Svane, gengivet i Strip! nr. 3 og Bild & Bubbla nr. 149, udtalte Giraud:
"I denne periode er Blueberry lige så gammel - 57 år - som jeg var, da jeg skrev den. Historien tager udgangspunkt i mordet på præsident McKinley. Der er ingen Jimmy McClure eller Red Neck. Blueberrys sønner bliver nævnt kort, men de spiller ikke nogen vigtig rolle i historien. Mike Steve er helt alene, men på samme tid kan man fornemme, at han er del af et enormt netværk - han kender et utroligt antal mennesker"...
"En af figurerne i Blueberry 1900 er præsident McKinleys læge. Han vil opgive sin profession for at vie sit liv til tegning. Han hedder McCay, Winsor McCay".

Litteratur