ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Fætter Guf

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Gus Goose.jpg
Fætter guf.jpg

Fætter Guf (Gus Goose) er en figur i Disneys tegneserier. Han er ifølge Don Rosas stamtræ søn af Gunnar Gås og Bella Blisand, barnebarn af Klement Blisand, og dermed nevø til Andrea Blisand, også kaldet bedstemor And. Pga. forældrenes navne og hans engelske navn er fætter Gufs fulde navn sandsynligvis Guf Gås.

Fætter Guf optrådte i en enkelt Anders And-kortfilm Donald's Cousin Gus, instrueret af Jack King, hvor han æder Anders ud af huset. Filmens tema går igen i Bob Karps og Al Taliaferros første striber med ham, hvoraf den første blev publiceret den 9. maj 1938, altså godt 5 år før bedstemor And, som han senere kommer til at bo hos.

I Barks' andeserier, hvor man oftere er ude på bedstemor Ands gård end i de korte striber, er fætter Guf bosiddende hos hende, hvor han er ansat som medhjælper på gården, men fætter Guf beskæftiger sig mest med at æde og drive den af. Hans dovenskab er en legendarisk egenskab.

Eksterne links