ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Della And

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
    Della And.jpg

Della And (Della Duck) er mor til Rip, Rap og Rup og - ifølge Carl Barks' og Don Rosas stamtræ - søster til Anders And. Della er datter af Hortensia And og Rapmus And. Dellas mand og Rip, Rap og Rups far er ukendt.

Baggrund

17. okt. 1937 hører vi for første gang om Della

Della optrådte for første gang i en søndagsside, hvor hun i et brev til Anders overlod ham varetægten af sine tre sønner, Rip, Rap og Rup. Det var meningen at ungernes ophold skulle være midlertidigt, men læserne blev så glade for dem at de blev.

Brevet stammer fra Al Taliaferros søndagsside fra 17. oktober 1937. I brevet underskrev Della sig "Din kusine, Della", men dette blev ændret i forbindelse med at Don Rosa kortlagde slægten And.

Rosa kontaktede Carl Barks for at høre hans mening, og Barks gjorde klart at Della var Anders' søster. Endvidere havde Barks selv udviklet et stamtræ, hvori det stod at Rip, Rap og Rups mor er Anders' søster. Deri hed hun dog Thelma. Rosa samlede brikkerne, men ændrede dog navnet tilbage til det navn hun fik i Al Taliaferros historie fra 1937: Della.

Della And som barn i matrostøj ved siden af Anders

Dermed blev Barks' stamtræ fra 1950'erne kombineret med Taliaferros navn fra 1937 og Della blev til. [1]

Referencer

Eksterne links