ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Rød som Raheborg

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
« Alliancer Kronologisk rækkefølge Menneskebørnenes ø »
 

Thorgals verden Kriss 5.jpg

Thorgals verden - Kriss af Valnor 5
Forfatter: Yves Sente
Tegner: Giulio de Vita
Oversætter: Ole Steen Hansen
Originaltitel: Rouge comme le Raheborg
Originaludgave: 2014: Le Lombard

Danske udgaver:

Forslagets beskrivelse

Kriss af Valnor og Thorgals søn, Jolan – blandt vikingerne kendt som helbrederkongen Taljar Sologhonn – har giftet sig for at samle alle nordens folk til det endelige slag mod kejser Magnus, der hersker over landene mod syd. Kejseren vil i ledtog med hertugen af Auxaterra – der er gift med kejserens datter, den intrigante Gwenda – tage magten i vikingernes land og tvinge dem til at opgive deres guder og underkaste sig hans enlige gud, Yavhus.

Den ene af Jolans fire »guvernører«, Arlac, søn af hertugen af Auxaterra, er sendt på en fjern mission, men han lokkes i en fælde tilrettelagt af hans stedmor, Gwenda. Hertuginden har også lokket herre Konoag til at forråde Kriss og Jolan mod at love ham kejserrigets vasal i nord, når vikingerne er besejret.

Det nærtforestående slag ser ud til at blive voldsomt, og det umage par Kriss og Jolan har ikke nødvendigvis samme strategi – eller samme motivation ...

Handlingen i Kriss af Valnor udspiller sig parallelt med den aktuelle handling i den almindelige Thorgal-albumserie, der foreløbig er nået til bind 34. De to handlingsforløb forventes at løbe endeligt samme i Thorgal album 36 om et par år.

Forsider