ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Vikingen fra stjernerne

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Seriel rækkefølge Dødens favntag »
 
 

Thorgalkrøniken 01.jpg

Thorgalkrøniken 1
Forfatter: Jean Van Hamme
Tegner: Grzegorz Rosinski
Oversætter: Jens Peder Agger
Format: 164 sider (?) farver 225 x 296 mm

Danske udgaver:

Historierne er tidligere udgivet som album samt i den mindre bog Thorgal Magnum 1.

Forlagets beskrivelse

Thorgal er Europas største fantasytegneserie, skabt af forfatteren Jean Van Hamme og tegneren Grzegorz Rosinski. I Thorgalkrøniken genudgives fremover den store, klassiske saga.

Thorgalkrøniken 1 indledes med en udførlig introduktion til tegneserien og dens to ophavsmænd og indeholder også en stor guide til hele Thorgals univers.

En lille dreng blev for mange århundreder siden fundet på Nordlands kyst og voksede op som en erfaren kriger blandt vikingerne, der gav ham navnet Thorgal Ægirssøn – efter tordenguden Thor og havets gud, Ægir. Sådan begynder sagaen om Thorgal, barn af stjernerne. Gennem hele livet søger Thorgal at løse mysteriet om sin gådefulde oprindelse og at leve i fred og fordragelighed sammen med sin familie. Men guderne synes at have kastet en forbandelse over ham og udsætter ham for en lang række farefulde prøvelser.

Allerede da Thorgal som ung møder sin kommende hustru, den dristige og viljestærke Aaricia, datter af vikingekongen Gandalf den Gale, er hans liv ved at få en brat ende. For at redde sig er han nødt til at indgå en skæbnesvanger pagt, og på selve bryllupsdagen bliver hans elskede Aaricia bortført.

Indhold

Forsider