ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Jose Carioca

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning

Jose Carioca er en i dansk sammenhæng ret ukendt Disney-figur, men han har en vis popularitet i USA og i en del latinamerikanske lande. Han er en grøn papegøje, brasilianer, ryger cigar og går med stråhat. Han optrådte første gang i sekvensen Aquarela do Brasil i Disney klassiker nr. 6, Saludos Amigos fra 1943. Han var også med i Disney klassiker nr. 7, The Three Caballeros fra 1945, hvor han laver fest og skæg med Anders And og den røde hane Panchito. Han er en udpræget lystig og lattermild fyr, og han kan lave spilopper, der i nogle tilfælde kan ligge på grænsen af, hvad der er lovligt. I begge film lagde José Oliveira stemme til José Carioca.

Han fik en avisstribe efter filmen, der blev tegnet af den legendariske Mickey Mouse-tegner Paul Murry. Den har aldrig været bragt i Anders And & Co., men i bogserien Hall of Fame, som Egmont herhjemme har udgivet med kendte Disney-skabere, har vi i bindet med Murry fået et par Carioca-striber at se i oversættelse til dansk. Desuden kunne man se Carioca i 1960'erne en sjælden gang i et par TV-show fra Disney og som biperson til Anders And i Disney-børnebøger.