ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Den vilde spiril

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
« Guld og gorillaer Splint & Co. (kronologisk) nr. 12 Ægget fra fortiden »
« Ned med diktatoren! Splint & Co. (1. danske serie) nr. 10 Kvik i knibe »
« Tim og Thomas: Tim i hopla Trumfserien nr. 15 Gamle Nick: Akwabonernes hævn »
« Lucky Luke: Billy the Kid får eskorte Albumklubben Comics nr. 34 Lucky Luke: Pigtråd over prærien »
 

Den vilde Spiril.jpg

Splint & Co.  
Forfatter: André Franquin
Tegner: André Franquin
Oversætter: Tonny Lützer
Originaltitel: Le nid des marsupilamis
Originaludgave: 1960: Dupuis

Danske albumudgaver:

Danske bogudgaver:

Indhold og resumé

Den vilde spiril
(Le nid des marsupilamis, Franquin 1957, 39 sider)
Her får vi en fascinerende historie om spirillens art og et indblik i dens daglige liv og velfærd dybt i Palombias jungle.

Efter turen til Kilimakali – se Guld og gorillaer – trænger Splint og Kvik til at slappe af, men de bliver med det samme tilgået af en P.O. Werman, der ønsker at købe deres filmforedrag om Afrikas gorillaer, og så må en irriteret Kvik i gang med at klippe filmen sammen til den nært forestående premiere. Men da han har fået arrangeret det hele, aflyser Werman alligevel, da han har fået et bedre filmtilbud fra en usædvanligt charmerende dame. Hvem mon?

Gangstergøgl
(La foire aux gangsters, Franquin 1958, 21 sider)
Splint og Kvik får besøg af en besynderlig asiatisk person, der, efter han har demonstreret sine færdigheder i judo overfor dem, hyrer vores venner til at være bodyguards for en rig oliemilliadær, der frygter for sit liv. Det er en spændende sag, men den nager alligevel Splint - der er noget lusk ved det hele.

Bagsidetekst, 2. udgave

Det er nu ikke så farligt som det er morsomt, denne gang. Dette er en ny-oversat udgave af den skønne historie om den vilde spirils liv, hvordan den møder sin Spirella, og hvordan de bygger rede og får unger. En rigtig tegneserieperle. - Til gengæld er der fare på færde i dette albums første historie, der ikke har været udgivet før. Splint og Kvik må lære judo, de skal nemlig være babysittere(!), og det er der nogen gangstere der blander sig i...

Trivia

Vakse Viggo optræder i dette album for første gang i en Splint & Co.-historie.

Andre udgaver

Forsider