ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Ned med diktatoren!

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
« Næsehornets hemmelighed Splint & Co.-historie nr. 41 Kvik i knibe »
« Næsehornets hemmelighed Splint & Co. (kronologisk) nr. 7 Kvik i knibe »
« Næsehornets hemmelighed Splint & Co. (1. danske serie) nr. 9 Den vilde spiril »
« Lucky Luke: De sorte bjerge Albumklubben Comics nr. 22 Lucky Luke: Dalton-brødrene i den kolde sne »
 

Ned med diktatoren.jpg

Splint & Co.  
Forfattere: Maurice Rosy & André Franquin
Tegner: André Franquin
Oversætter: Freddy Milton
Originaltitel: Le dictateur et le champignon
Originaludgave: 1956: Dupuis

Danske albumudgaver:

Danske bogudgaver:


Resumé

Greven har opfundet en speciel gas af svampe-ekstrakt, en gas der kan gøre alt metal blødt. Spirillen hugger beholderen med gassen og laver ravage i hele Champignac, og professoren beslutter sig for at lægge projektet på hylden. Spirillens opførsel bliver grund til Splint og Kviks overvejelser om at bringe spirillen tilbage til dens oprindelige miljø i Palombias dybe jungle. De beslutter sig for at tage af sted, men bliver i Palombia viklet ind i en farlig situation med landets nye, ukendte diktator. Eller er han så ukendt endda?

Originaludgave m.m.

Danske udgaver

Trivia

  • I dette album stifter vi for første gang bekendtskab med professor Champignacs opfindelse Metomol, en svampegas der kan gøre alt metal blødt. Gassen bliver brugt i flere senere album, nemlig I Murænens gab og i den kortere historie En alarmerende opringning fra albummet Ægget fra fortiden.
  • Greven afprøver desuden Metomolens virkning sammen med to forsker-kollegaer, Schwartz og Black, som han også kontakter i Ægget fra fortiden til undersøgelsen af et dinosauræg.

Forsider