ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Det forjættede land (Lucky Luke)

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning


« Squaw-statuen Lucky Luke-historie nr. 132 Følg pilen »
« Dalton-onklerne Lucky Luke-album (uden dansk nr.) En cowboy i Paris »


 

Det forjættede land.jpg

Lucky Luke  
Forfatter: Jul
Tegner: Achdé
Oversætter: Ole Steen Hansen
Originaltitel: La terre promise
Originaludgave: 2016: Lucky Comics

Danske udgaver:

Forlagets beskrivelse

Lucky Luke får en usædvanlig opgave, da han skal føre en familie af østeuropæiske jøder langt ud på prærien. Familiens overhoved – den hurtigste skrædder øst for Wislafloden – går med liv og sjæl op i de religiøse forskrifter, og rejsen fører til mange kultursammenstød i den nye verden. Blandt andre møder de undervejs Albert Einstein, Marx Brothers, Levis Strauss, Otto von Himbeergeist og en række andre kulturhistoriske skikkelser.

Familiens bedstemor forsøger at proppe Lucky Luke med gefillte fisch, ”fordi han er mager som en prærieulv«, og den bly unge Hanna drømmer om at blive gift med en advokat, en læge – eller måske en cowboy? Drengen Yankel er til gengæld helt vild med Det Vilde Vesten, men hvis familien ikke når frem til Chelm City, kan de ikke fejre hans bar mitzvah.

Det nye ordinære Lucky Luke-album er som sædvanlig tegnet af Achdé, mens Jul – der egentlig hedder Julien Berjeaut – er ny forfatter på serien. Jul er i Frankrig kendt som forfatter og tegner i en lang række sammenhænge, og han har selv i 2007 modtaget Prix René Goscinny, opkaldt efter Lucky Lukes berømte forfatter, som gives til unge tegneserieforfattere med et særligt talent for at skrive manuskripter af høj kvalitet.

Forsider

Fra indholdet

Anmeldelser