ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Den vilde spiril (historie)

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
« Guld og gorillaer Splint & Co.-historie nr. 49 Spirillen holder jul » 

Le nid des marsupilamis.jpg

Splint & Co.  
Forfatter: André Franquin
Tegner: André Franquin
Originaltitel: Le Nid des marsupilamis
Originaludgave: 1956
Format: 40 sider (?) farver

Danske albumudgaver:

Danske bogudgaver:


Kort historie med Splint & Co.

Der er nogle små forskelle på den første udgivelse i seriebladet Spirou og på den senere albumudgivelse, og dermed også den danske udgivelse der er basseret på albummet. Det drejer sig bl.a. om en særlig julehilsen fra Splint og Co. til bladets læsere, der ikke kom med i albummet. Samme skæbne led to ruder af historien på side 23. Læs evt. mere om alle forskellene på toutspirou.fr.

Resumé

Her får vi en fascinerende historie om spirillens art og et indblik i dens daglige liv og velfærd dybt i Palombias jungle.

Efter turen til Kilimakali – se Guld og gorillaer – trænger Splint og Kvik til at slappe af, men de bliver med det samme tilgået af en P.O. Werman, der ønsker at købe deres filmforedrag om Afrikas gorillaer, og så må en irriteret Kvik i gang med at klippe filmen sammen til den nært forestående premiere. Men da han har fået arrangeret det hele, aflyser Werman alligevel, da han har fået et bedre filmtilbud fra en usædvanligt charmerende dame. Hvem mon?

Originaludgave m.m.

Danske udgaver

Forsider