ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Kviks brudefærd

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
« Édito Splint & Co.-historie nr. 174 Batguy »
« Det glatte ansigt Et ekstraordinært eventyr med Splint & Co. nr. 9 Borneos lys »


 

Kviks brudefærd.jpg

Et ekstraordinært eventyr med Splint & Co.  
Forfatter: Benoît Feroumont
Tegner: Benoît Feroumont
Oversætter: Ole Steen Hansen
Originaltitel: Fantasio se marie
Originaludgave: 2016: Dupuis
Format: 76 sider (?) farver 24 × 32 cm

Danske udgaver:

Originaludgave m.m.

Danske udgaver

Forlagets beskrivelse

Kvik fortæller Splint en stor nyhed: Han skal giftes! Så han har ikke længere tid til at stå til rådighed som rejsekammerat på eventyr rundt i verden. Den udkårne er ingen ringere end Clothilde Gallantine, hvis mor er chef for det førende modemagasin.

Under et møde på fru Gallantines kontor bliver en kostbar halskæde stjålet for næsen af Splint og Kvik, der beslutter sig for at sætte efter tyven. Men forgæves – Kvik er alt for forelsket til at kunne koncentrere sig om forfølgelsen.

Da Myg hører om Kviks forlovelse, tilbyder hun Splint at erstatte hans svigtende makker. Med en så tjekket, intelligent og initiativrig samarbejdspartner må Splint sande, at en kvinde er en skabning fuld af ressourcer. Efterforskningen af det mystiske tyveri skrider hurtigt fremad ... og vækker smertefulde minder til live for Splint.

En overraskende historie, hvori Splint konfronteres med kvindekønnet i alle dets former: En herskesyg modedronning, en rig arving på vej til at indgå ægteskab med Kvik, en ældre dame udsat for svindel under Anden Verdenskrig, en fødende tyvinde på flugt, stangirriterende fotomodeller ... og endda sin egen mor!

Den franske og belgiske presse skrev blandt andet om ”Kviks brudefærd”: Ultradynamiske tegninger og en historie med mange overraskelser ... Tilfører et feminint anstrøg til den maskuline verden i Splint & Co. ... Læseren rives med ... Et kløgtigt og vellykket album ... En velkommen feminisering af serien ... Talløse uventede begivenheder og en pletfri energi ... Handlingen er spændende og Feroumonts tegninger pragtfulde ... Et åndfuldt og moderne album ... Underholdende, originalt, energisk og perfekt udført ... Propfuld af charme ... En lækkerbisken for øjne og sjæl ... Et sprudlende album ...

Benoît Feroumont (f. 1969 i Belgien) har en diplomuddannelse som tegneserieskaber fra det belgiske kunstakademi i Liège og har fungeret som tegneserieskaber – og som animator, blandt andet vandt han den store Anima-pris på filmfestivalen i Cannes 2000. ”Kviks brudefærd” er hans første tegneserieværk, der udkommer på dansk.

Forsider

Anmeldelser