ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Havmysteriet

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
« I skyggen af Z Splint & Co. (kronologisk) nr. 17 SOS fra Bretzelburg »
« I skyggen af Z Splint & Co. (1. danske serie) nr. 4 Buddhas fange »


 

Miniaturemysteriet.jpg

Splint & Co.  
Forfattere: Franquin, Peyo & Gos
Tegner: André Franquin
Oversætter: Tonny Lützer
Originaltitel: Spirou et les hommes-bulles
Originaludgave: 1964: Dupuis

Danske albumudgaver:

Danske bogudgaver:

Dette album indeholder to historier, Havmysteriet og Miniaturemysteriet, der oprindelig blev udgivet i avisen Le Parisien Libéré. I første udgave blev albummet udgivet under titlen Havmysteriet, der også er hovedhistorien i albummet og har givet albummet sin franske titel. I anden udgave blev albummet udgivet under titlen Miniaturemysteriet. Egmont Serieforlaget havde planer om en tredje udgave med den oprindelige titel, men opgav serien.

Indhold

Se de enkelte historier for detaljer.

Bagsidetekst, 2. oplag

"Pas på! Det her blir nok morsomt, men også farligt!" John Helena, den farlige forbryder med tilnavnet Murænen, er nemlig sluppet løs. Da det var Splint og Kvik der fik ham fængslet (se albummet "I Murænens gab"), føler de sig forpligtet til at gå i aktion igen. Men både Murænen og Splint og Co. bliver overrasket af mændene i kuglerne... Desuden indeholder albummet en historie om hvordan Kvik bliver forvandlet til en 12 cm høj dukke!

Trivia

I dette album møder vi igen skurken John Helena, der optræder for første gang i historien I Murænens gab og senere i Virus.

Forsider