ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Guldmageren

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
« Ballade i Champignac Splint & Co. (kronologisk) nr. 20 Trianglen længe leve! »
« Trolddom og champignoner Splint & Co. (1. danske serie) nr. 17 Trianglen længe leve! »


 

Splint 17.jpg

Splint & Co.  
Forfatter: Jean-Claude Fournier
Tegnere: Fournier & André Franquin
Originaltitel: Le faiseur d'or
Originaludgave: 1970: Dupuis

Danske albumudgaver:

Danske bogudgaver:

Oversat af Jean le Baut og Claus Jørgensen.

Dette er det første album efter at André Franquin forlod serien og overlod den til den unge tegneserieskaber Jean-Claude Fournier.

Albummet svarer ikke helt til det franske album Le faiseur d'or, idet det franske forlæg indeholder en selvstændig historie: Den japanske svamp, der er en slags prolog til Trianglen længe leve!. I den danske udgave har man i stedet valgt at klippe Den japanske svamp ind som de første 5 sider i Trianglen længe leve!.

I den danske bogudgave svarer historierne til de franske albumudgaver.

Indhold

Se de enkelte historier for detaljer.

Bagsidetekst, 1. oplag

Da Grev Champignac for åben skærm erklærede, at han ikke alene vidste hvorvidt Nicolas Flamels mystiske bog stadig eksisterede, men også påstod at vide, hvor den var, udsatte han sig selv for alvorlig fare. Mød Splint og Kvik i et næsten håbløst forsøg på at redde den gamle særling og at sikre bogens hemmelighed mod forbryderverdenen.

Trivia

  • Selvom Franquin officielt havde trukket sig ud af arbejdet med Splint & Co., har han dog tegnet spirillen i dette album. Herefter ser vi ikke spirillen i et Splint & Co.-album igen før Dupuis' moderselskab Média-Participations køber rettighederne i 2013.
  • I Sverige blev dette album ikke udgivet i den regulære serie, men som et billigere album i 1975 udenfor serien, for at markedsføre den nylig påbegyndte albumserie med Splint & Co. Det svenske album manglede også begge de to bihistorier.

Forsider m.m.