ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Guldmageren

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
« Ballade i Champignac Splint & Co. (kronologisk) nr. 20 Trianglen længe leve! »
« Trolddom og champignoner Splint & Co. (1. danske serie) nr. 17 Trianglen længe leve! »


 

Splint 17.jpg

Splint & Co.  
Forfatter: Jean-Claude Fournier
Tegnere: Fournier & André Franquin
Originaltitel: Le faiseur d'or
Originaludgave: 1970: Dupuis

Danske albumudgaver:

Danske bogudgaver:

Oversat af Jean le Baut og Claus Jørgensen.

Dette er det første album efter at Franquin forlod serien og overlod den til den unge tegneserieskaber Fournier.

Resumé

Albummet indeholder to historier. I den første fortæller grev Champignac for åben skærm, at han er i besiddelse af en gammel bog, som indeholder opskriften på at lave guld. En hæsblæsende jagt begynder. I den anden beskrives en juleaften blandt rige og fattige.

Bagsidetekst, 1. oplag

Da Grev Champignac for åben skærm erklærede, at han ikke alene vidste hvorvidt Nicolas Flamels mystiske bog stadig eksisterede, men også påstod at vide, hvor den var, udsatte han sig selv for alvorlig fare. Mød Splint og Kvik i et næsten håbløst forsøg på at redde den gamle særling og at sikre bogens hemmelighed mod forbryderverdenen.

Trivia

  • Selvom Franquin officielt havde trukket sig ud af arbejdet med Splint & Co., har han dog tegnet spirillen i dette album. Herefter ser vi ikke spirillen i et Splint & Co.-album igen før Dupuis' moderselskab Média-Participations køber rettighederne i 2013.
  • I Sverige blev dette album ikke udgivet i den regulære serie, men som et billigere album i 1975 udenfor serien, for at markedsføre den nylig påbegyndte albumserie med Splint & Co.

Forsider