ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

En dårlig begyndelse

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
« Fondation Z Splint & Co.-historie nr. 183 Boulevard du crépuscule »
« Fondation Z Et ekstraordinært eventyr med Splint & Co. nr. 13 Rædslerne tager til »
Håbets tid nr. 1 Rædslerne tager til »


 

Splint Håbets tid 1b.jpg

Et ekstraordinært eventyr med Splint & Co.  
Forfatter: Émile Bravo
Tegner: Émile Bravo
Oversætter: Ole Steen Hansen
Originaltitel: L'Espoir malgré tout - Première partie - Un mauvais départ
Originaludgave: 2018: Dupuis
Format: 96 sider (?) farver ca. 24 × 32 cm

Danske udgaver:

En dårlig begyndelse er første del i en historien Håbets tid der er fordelt på fire album. De øvrige album er Rædslerne tager til, Ouverture til finalen og En afslutning og en ny begyndelse.

Portræt af helten som troskyldig ung mand kan læses som en ouverture til Håbets tid.

Originaludgave m.m.

Danske udgaver

Forlagets beskrivelse

Om Splint: Håbets tid, første del

Januar 1940. Europa er i krig, men Belgien holder sig neutralt. Splint er grebet af ængstelse, men forsøger ligesom de fleste andre at opretholde en normal dagligdag. Da landet om foråret invaderes af nazistiske tropper, befinder Kvik sig ved fronten. Splint er alt for ung til at blive mobiliseret og sætter sig i stedet for at gøre sig nyttig, samtidig med at han forbliver tro mod sine værdier.

Vores venner forsøger at overleve midt i Anden Verdenskrigs tummel, mens situationens kompleksitet langsomt går op for dem gennem møder med inderligt menneskelige aktører.

HÅBETS TID bliver i alt på 330 sider fordelt på fire bind, der udgives 2018-2020, og er dybest set en roman, der blander action, humor, følelser, historiske sandheder og filosofiske refleksioner. Albummet Portræt af helten som troskyldig ung mand kan læses som en ouverture til HÅBETS TID, der kommer til at omfatte følgende fire bind :

Første del: En dårlig begyndelse
Anden del: Rædslerne tager til (august 2019)
Tredje del: Ouverture til finalen (2020)
Fjerde del: En afslutning og en ny begyndelse (2020)

I forbindelse med udgivelsen – og 70-års jubilæet i 2018 for FN’s Verdenserklæring om Menneskerettighederne – er Splint officielt udnævnt til menneskerettighedsforkæmper, hvilket markeres i en række forskellige lande i regi af UNESCO, FN’s organisation for uddannelse, kultur, kommunikation og videnskab.

Émile Bravo har tegnet Splint med et særligt håndtegn, der forventes at blive et symbol for menneskerettigheder. På sociale medier kommunikeres menneskerettighederne i forbindelse med Splint med hashtagget #Spirou4rights.

Forsider

Anmeldelser