ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Trolddom og champignoner

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
« Mysteriet ved grænsen Splint & Co.-historie nr. 36 Spirou et les Hommes-grenouilles »
« De sorte hatte Splint & Co. (kronologisk) nr. 3 Arvestriden »
« Ballade i Champignac Splint & Co. (1. danske serie) nr. 16 Guldmageren »


 

Trolddom og champignoner.jpg

Splint & Co.  
Forfattere: Jean Darc (Henri Gillain) & André Franquin
Tegner: André Franquin
Oversætter: Freddy Milton
Originaltitel: Il y a un sorcier à Champignac
Originaludgave: 1951: Dupuis

Danske albumudgaver:

Danske bogudgaver:

Det franske album er nr. 2, selv om historierne er tegnet og udgivet i seriemagasinet Spirou efter De sorte hatte, som er nr. 3 i den franske serie.

Udover historien indeholder 2. udgave af albummet også følgende:

  • Greven og andre gode borgere i Champignac, af Anders Hjorth-Jørgensen, 2 sider. Om de forskellige borgere og personligheder i Champignac.
  • Franquins Splint & Co. i kronologisk orden, 1 side. Historierne fra 1946 til 1981 listet i kronologisk orden og med angivelse af dansk publicering.

Resumé

Splint og Kvik har planlagt en cykelferie og har bestemt sig for at overnatte i landsbyen Champignac. Men det skal vise sig at blive det eneste sted, de når til, for byen er plaget af mystiske omstændigheder, heriblandt rygtet om en troldmand, der laver forsøg med byens dyr, og Splint og Kvik bliver snart hvirvlet ind i et mysterium, der går langt ud over det normale og deres egen fatteevne.

Bagsidetekst, 1. oplag

Dette er historien om, hvordan Splint & Co for første gang træffer greven af Champignac, og det er gennem ham, de finder ud af, hvad der ligger bag de mystiske begivenheder, som rammer byens beboere. Det er ikke uden grund, de mener, at de ejendommelige virkninger, der knytter sig til "X1" og "X2", er det rene trolderi...

Originaludgave m.m.

Danske udgaver

  • 1979: Trolddom og champignoner, Splint & Co. nr. 16 (første serie)
  • 2008: Trolddom og champignoner i Splint & Co. 1950-1952

Om albummet

Dette er et ret interessant album, da vi møder greven af Champignac for første gang, og det endda under ret foruroligende omstændigheder: Greven, der eksperimenterer med sine champignons som altid, afprøver sine forsøg på byens dyr, fordækt og i nattens mulm og mørke. Han spiller i sandhed uskyldig, men er ikke bleg for at bortføre Kvik for at udføre sine eksperimenter på ham! Efterhånden som Splint og Kvik lærer ham at kende, erkendner han dog sine fejl, men dette første møde med greven viser bestemt en ret uhyggelig og skrupelløs side af grevens natur. Franquin udviklede ham dog i en langt mere behagelig retning efter det.

Trivia

  • I dette album kommer Splint og Kvik til landsbyen Champignac for første gang og har deres første møde med greven af Champignac.
  • Det er også her, at de prøver de svampeekstrakter, som de vælger at bruge i Hvor er spirillen?

Forsider m.m.

Første udgave har samme forsidebillede som den franske udgave.