ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Uheldige Vito

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
« Splint & Co. i Moskva Splint & Co.-historie nr. 119 S(t)ort uheld i Champignac »
« Splint & Co. i Moskva Splint & Co. (kronologisk) nr. 43 S(t)ort uheld i Champignac »
« Splint & Co. i Moskva Splint & Co. (1. danske serie) nr. 38 S(t)ort uheld i Champignac »


 

Splint 38.jpg

Splint & Co.  
Forfatter: Tome
Tegner: Janry
Oversætter: Per Vadmand
Originaltitel: Vito la déveine
Originaludgave: 1991: Dupuis

Danske albumudgaver:

Danske bogudgaver:

Farvelagt af Stephane de Becker, tekstet af Rebecca Løwe.

Originaludgave m.m.

Danske udgaver

Resumé

Under et smuglerforsøg er Vito Cortizone, som vi først så i Splint & Co. i New York, tvunget til at nødlande på en øde atol i Stillehavet. Ved et ufatteligt sammentræf kommer Splint og Kvik forbi et par måneder efter. Vito udgiver sig for en strandet tysker og får Kvik og Splint til at hjælpe sig med at bjærge lasten fra sit fly. Da Splint "kommer for tæt på", forsøger Vito at slå ham ihjel, hvilket dog ikke lykkes. Cortizone får dernæst Splint bedøvet, og under påskud af at Splint er alvorligt syg og behøver en modgift, som findes i vraget, får han Kvik til at dykke efter lasten i flyet.

Dagene går, og mens Splint holdes bedøvet hele døgnet, får Kvik langsomt bjærget hele flyets last. Kvik har dog gennemskuet Cortizone og uskadeliggør ham. Han får liv i Splint og de finder en masse (u)lykkes-amuletter i Vitos kasser. De er led i en plan, som Cortizone har udarbejdet for at uskadeliggøre triaderne. Bedst som Cortizone igen er ved at narre Splint og Kvik, dukker triaderne op og tager dem allesammen til fange. Det lykkes Splint og Kvik at flygte. Cortizones skæbne afsløres ikke definitivt.

Forsider