ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Spirillens vrede

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
« Les vacances de monsieur Fantasio Splint & Co.-historie nr. 173 Édito »
« Piccoloen på Sniper Alley Splint & Co. (kronologisk) nr. 55 Splint & Co. slår gækken løs! »
« Piccoloen på Sniper Alley Splint & Co. (2. danske serie) nr. 55 Splint & Co. slår gækken løs! »


 

Splint 55.jpg

Splint & Co.  
Forfatter: Fabien Vehlmann
Tegner: Yoann Chivard
Oversætter: Ole Steen Hansen
Originaltitel: La colère du Marsupilami
Originaludgave: 2016: Dupuis

Danske udgaver:


Originaludgave m.m.

Danske udgaver

  • 2016: Spirillens vrede i Splint & Co. nr. 55 (2. serie)

Forlagets beskrivelse

Splint er mystificeret over nogle gamle fotografier, der viser en spiril sammen med ham selv og Kvik, for ingen af dem har nogen erindring om at have været nære venner med en bestemt spiril. Grev Champignac farer fuldstændig i flint, da Splint nævner det langhalede dyr, og Splint indser, at nogen må have ramt dem med zor-strålen – enten deres ærkefjende Zorglub eller en af hans nære medarbejdere.

Splint finder frem til Kviks onde fætter Sante, der gemmer sig for den russiske mafia i Canadas vildmark, og tvinger ham til at tage med til Palombia for at løse mysteriet og finde spirillen. Men awak-indianerne er bestemt ikke glade for deres besøg – og i junglen hersker der en foruroligende stemning, som tilsyneladende er forårsaget af en rasende spiril.

I dette album vender spirillen tilbage som medvirkende i Splint & Co. for første gang i mere end fyrre år.

Spirillen kom til verden i 1952 i Splint & Co.-albummet »Arvestriden«. Dengang var det den belgiske tegneserieskaber André Franquin, der skrev og tegnede Splint & Co., og det var ham, der opfandt spirillen. Da Franquin i 1968 gav arbejdet med Splint & Co. videre til andre forfattere og tegnere, forsvandt spirillen ud af serien. I 1980’erne vendte den tilbage, ikke i Splint & Co., men som hovedfigur i sin egen albumserie, Spirillen. Men nu, næsten halvtreds år efter sin forrige optræden i Splint & Co., er det usædvanlige dyr tilbage i serien. Samtidig har Cobolt genoptaget udgivelsen af den separate albumserie Spirillen, hvoraf første nye bind udkom i 2015. Cobolt har også udgivet specialalbummet »Huba! En kærlighedshistorie« – kærlighedssuiten fra albummet »Den vilde spiril« i nænsom restaurering og nyfarvelægning.

Forsider

Eksterne links