ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Portræt af helten som troskyldig ung mand

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
« Katakomberne under Champignac Splint & Co.-historie nr. 133 La Loi du plus fort »
« Katakomberne under Champignac Et ekstraordinært eventyr med Splint & Co. nr. 4 Operation Flagermus »


 

Splint ung helt.jpg

Et ekstraordinært eventyr med Splint & Co. 4
Forfatter: Émile Bravo
Tegner: Émile Bravo
Oversætter: Ole Steen Hansen
Originaltitel: Le journal d'un ingénu
Originaludgave: 2008: Dupuis
Format: 80 sider (?) farver ca. 24 × 32 cm

Danske udgaver:


2. udgave fra 2022: Ny, udvidet udgave af Émile Bravos første album om Splints oplevelser i Anden Verdenskrigs skygge med en nytegnet prolog om, hvordan Splint fik sit navn, hvordan Spip blev hans følgesvend, og hvordan han indledte sin karriere som hotelpiccolo.

Portræt af helten som troskyldig ung mand kan læses som en ouverture til Håbets tid, der omfatter fire bind.

Originaludgave m.m.

Danske udgaver

Forlagets beskrivelse

Vi er i hjertet af Bruxelles i sommeren 1939. Splint arbejder som piccolo på Moustic Hotel, mens rygterne går om et snarligt udbrud af Anden Verdenskrig. Blandt hotellets gæster findes en højtstående tysk officer, der er i gang med afsluttende forhandlinger om Polens nært forestående skæbne.

På dagbladet Le Moustique arbejder Kvik som journalist, og selv om han helst vil skrive slibrig sladder, spærrer han øjnene op, da den lille piccolo måske kan føre ham på sporet af et internationalt scoop. Men Splint er mere optaget af hotellets søde stuepige, som han ikke rigtig kan blive klog på.

Émile Bravo er en af fransk tegneseries store, moderne serieskabere, og i dette ekstraordinære eventyr giver han et fabelagtigt og underholdende indblik i, hvordan Splint og Kvik egentlig mødte hinanden – og hvilken indflydelse egernet Spip eventuelt havde på Anden Verdenskrig! Hvad er baggrunden for, at en ung mand, der åbner døre på et hotel i Bruxelles, ender som den berømte helt, vi kender så godt? Hvorfor beholder han sin piccolouniform til evig tid? Er han bevidst om politik? Hvordan opstod hans urokkelige venskab med Kvik? Og hvem er egentlig denne Kvik? Bag alle disse spørgsmål gemmer der sig en smertelig, traumatisk oplevelse, som berører os alle ...

Forsider

Anmeldelser