ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Lunefulde Luna

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
« S(t)ort uheld i Champignac Splint & Co.-historie nr. 121 Alphabet Spirou »
« S(t)ort uheld i Champignac Splint & Co. (kronologisk) nr. 45 Jagten på Splint »
« S(t)ort uheld i Champignac Splint & Co. (1. danske serie) nr. 40 Jagten på Splint »


 

Splint 40.jpg

Splint & Co.  
Forfatter: Tome
Tegner: Janry
Oversætter: Per Vadmand
Originaltitel: Luna fatale
Originaludgave: 1995: Dupuis

Danske albumudgaver:

Danske bogudgaver:


Originaludgave m.m.

Danske udgaver

Resumé

Vito Cortizone og hans bandemedlemmer er igen under angreb fra kineserne. Denne gang benytter de kærligheden som deres ultimative våben, og mafiosoerne dør på samlebånd, fordi de alle bliver dødeligt forelskede i Suk-Som-Jade. Vito har brug for en mand, der aldrig vil lade en forelskelse overvinde sin sunde fornuft: Splint!

Vha. sin billedskønne datter Luna får Vito kidnappet Splint og Kvik og bragt dem til New York. Splint nægter naturligvis at hjælpe Vito, men sidstnævnte er som sædvanlig parat til at gå til yderligheder for at "overtale" Splint, så Kvik får monteret et "halsbånd" med sprængstof i og bliver dernæst spærret inde. Splint bliver herefter sendt på en mission: at finde hemmeligheden bag mafiosoernes forelskelser. Splint lokaliserer igen Kuh-Pi-Dong, den kinesiske troldmand fra Splint & Co. i New York. Luna blander sig nu i missionen, fordi hun gerne vil imponere sin far. I mellemtiden undslipper Kvik og begiver sig til triadernes hovedkvarter, hvor Splint og Luna samtidig bliver fanget. Samme skæbne overgår Kvik, eftersom taxa-chaufføren er kineser. Det viser sig, at troldmandens solbriller er hemmeligheden bag forelskelserne i Suk-Som-Jade.

Bedst som triaderne skal til at slå Luna, Splint og Kvik ihjel, kommer Vito Cortizones luftskib dem til hjælp. Splint får omsider stoppet Kviks "halsbånd" fra at eksplodere, hvorefter luftskibet styrter ned direkte på en politistation, hvor politichefen netop er ved at sende alle sine betjente af sted for at arrestere Cortizone. Sidstnævnte bliver smidt i spjældet, og Splint og Kvik rejser hjem igen. Slutteligt ser man Luna påbegynde en befrielse af sin far fra en fangetransport.

Forsider