ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Det glatte ansigt

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
« Fantasio a disparu ! Splint & Co.-historie nr. 169 Ærgelige skæbner »
« Leopardkvinden Et ekstraordinært eventyr med Splint & Co. nr. 8 Kviks brudefærd »


 

Det glatte ansigt.jpg

Et ekstraordinært eventyr med Splint & Co.  
Forfattere: Makyo & Toldac
Tegner: Tehem
Oversætter: Ole Steen Hansen
Originaltitel: La grosse tête
Originaludgave: 2014: Dupuis

Danske udgaver:


Originaludgave m.m.

Danske udgaver

Forlagets beskrivelse

Kvik er en hemmelighedskræmmer: Gennem årene har han gjort detaljerede notater om alle de eventyr, han har oplevet sammen med Splint. Nu har han besluttet sig for at vinde berømmelse ved at skrive en roman baseret på sine optegnelser om de begivenheder, der engang blev kendt som "Kvik i knibe". Da romanen udkommer, er Splint noget forbløffet. Tydeligvis har Kvik overdrevet sin egen andel i hændelserne, og det slår skår i de to venners forhold.

Værre bliver det, da en berømt instruktør vil filmatisere romanen – med vore to helte i hovedrollerne. Kvik er fyr og flamme, indtil han opdager, at instruktøren har tildelt Splint den absolutte hovedrolle. Filmen bliver en enorm succes, og mens Splint fører sig frem som supertjerne, hensygner Kvik i dunkel anonymitet.

Man risikerer nemt at blive opblæst og skidtvigtig, når rampelyset funkler, og de røde løbere rulles ud. De to gamle venner kan knap genkende hinanden, men da der udbryder revolution i Bretzelburg, vendes rollerne nok en gang på hovedet.

Forsider m.m.

Anmeldelser