ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Ouverture til finalen

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
 
« Pacific Palace Et ekstraordinært eventyr med Splint & Co. nr. 18 En afslutning og en ny begyndelse »
« Rædslerne tager til Håbets tid nr. 3 En afslutning og en ny begyndelse »


 

Håbets tid 3.jpg

Et ekstraordinært eventyr med Splint & Co.  
Forfatter: Émile Bravo
Tegner: Émile Bravo
Oversætter: Ole Steen Hansen
Originaltitel: L'Espoir malgré tout - Troisième partie - Un départ vers la fin
Originaludgave: 2021: Dupuis
Format: 116 sider indbundet (?) farver ca. 24 × 32 cm

Danske udgaver:

Forlagets beskrivelse

Om Splint af Émile Bravo: Håbets tid, tredje del

Belgien, 1942-1944. Den tyske krigslykke begynder langsomt at vende, men volden og undertrykkelsen tiltager samtidig i styrke, og for civilbefolkningen i det besatte land bliver hverdagen værre og værre. Belgiere i den arbejdsduelige alder tvangsrekrutteres til at arbejde i tysk industri, og manglen på mad og brændsel rammer de fleste. Mest udsat er landets jødiske befolkningsgruppe, som i større og større omfang arresteres og deporteres til ”arbejdslejre” i øst.

Samtidig vokser den hemmelige modstandskamp, som antager mange forskellige former lige fra efterretningsvirksomhed og fremstilling af falske identitetspapirer til regulær sabotage og væbnede angreb – med efterfølgende tyske repressalier til følge.

Midt i al denne tumult forsøger Splint at være tro mod sine idealer, også når han selv og flere af hans venner tvinges til at sætte livet på spil – alt mens han undrer sig over sin gode ven Kviks mere og mere besynderlige adfærd.

HÅBETS TID bliver i alt på omkring 400 sider fordelt på fire bind, der udgives 2018-2022, og er dybest set en roman, der blander action, humor, følelser, historiske sandheder og filosofiske refleksioner.

Albummet Portræt af helten som troskyldig ung mand kan læses som en ouverture til HÅBETS TID, der kommer til at omfatte følgende fire bind : Første del: En dårlig begyndelse (2018) Anden del: Rædslerne tager til (2019) Tredje del: Ouverture til finalen (2021) Fjerde del: En afslutning og en ny begyndelse (forventes 2022)

EKsterne links