ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

S(t)ort uheld i Champignac

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
« Uheldige Vito Splint & Co.-historie nr. 120 Lunefulde Luna »
« Uheldige Vito Splint & Co. (kronologisk) nr. 44 Lunefulde Luna »
« Uheldige Vito Splint & Co. (1. danske serie) nr. 39 Lunefulde Luna »


 

Splint 39.jpg

Splint & Co.  
Forfatter: Tome
Tegner: Janry
Oversætter: Per Vadmand
Originaltitel: Le Rayon noir
Originaludgave: 1993: Dupuis

Danske albumudgaver:

Danske bogudgaver:


Originaludgave m.m.

Danske udgaver

Resumé

Vito Cortizone (se Splint & Co. i New York og Uheldige Vito) dukker igen op, denne gang i Champignac, hvor han er i politiets varetægt. Grev Champignac rejser bort og overlader sit slot til Splint og Kvik. Pga. et strømsvigt bliver Splint udsat for en af grevens opfindelser og bliver forvandlet til neger. Splint forsøger at stoppe Champignac, inden denne rejser bort, men arresteres i stedet af politiet, fordi han strejfer om uden gyldigt ID. I politiets varetægt møder Splint Vito Cortizone, som ikke kan genkende ham. Kvik leder efter Splint, og bliver ved et nyt strømsvigt også forvandlet til neger af grevens opfidelse. Cortizone bryder ud af fængslet ved at udnytte Splint.

Vito, som står overfor en mangeårig fængselsdom, begynder at lede efter grevens opfindelse, fordi han gerne vil forvandles til neger i håb om at opnå en ny identitet. Under sit forsøg på at stjæle opfindelsen, bliver halvdelen af Champignac udsat for dens stråle og forvandlet til negre. Der udvikler sig en racekrig, idet den anden halvdel af byen ikke kan genkende de forvandlede. Heldigvis viser opfindelsen sig at have begrænset virkning, og næste morgen er alt i byen igen ved det gamle. Cortizone deporteres til sidst til USA.

Forsider