ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Bankhurst's Barske Bold Børger

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
BBBB.jpg

Baggrund

Hed oprindeligt "Lag's eleven" og udkom i det britiske blad Scorcher Comics som også indeholdt "Roy of the Rovers" som blev udgivet på dansk i Seriemagasinet hvor BBBB, som de ofte blev forkortet, var fast og populært inventar i.

Skrevet af Fred Baker. Tegnet af Douglas Maxted.

Ifølge Carsten Søndergaard skal det danske navn tilskrives den daværende redaktør Uno Krüger (se Seriejournalen).

Serien fortæller historien om et fodboldhold bestående af indsatte i et fængsel (Crunchville?) De tre gennemgående figurer i serien er de to indsatte, Willie "Geniet" Smith og Tosse-Lars, samt fængselsinspektøren, "Surkål" Benson. At "Geniet" og Tosse-Lars er de egentlig bærende kræfter i serien understreges af, at man i en af historierne endda flytter dem til et helt nyt fængsel, hvor de opbygger et nyt hold.

BBBB må ofte - ved siden af deres kampe - igennem en del intriger udenfor banen, kampene bliver ofte vundet ved forskellige kreative måder at bøje reglerne eller ved ekstraordinære tekniske bedrifter, for eksempel er "Geniet" i stand til at lave et skruet banan-skud som ville gøre David Beckham grøn af misundelse.

BBBB 11.jpg BBBB 12.jpg BBBB 13.jpg BBBB 14.jpg BBBB 15.jpg BBBB 16.jpg

Forsider

BBBB 1.jpg       BBBB 2.jpg       BBBB 3.jpg       BBBB 4.jpg       BBBB 5.jpg       BBBB 6.jpg

Eksterne links